top of page
Open Call Melody_004.jpg

Open Call

 

Thema expositie: 

Melody: Music Inspired Art 

 

Expositie Periode: Vrijdag 31 mei 2024 tot en met zondag 7 juli 2024

bij Kobalt & Co, Zaagmolendrift 35, 3036 JX, Rotterdam.

 

Wij zijn Kobalt & Co, voor Kunst En Zo! Wij bedenken en organiseren kunstexposities, 

kunstprojecten, community arts en creatieve workshops en meer. Ons doel: Kunst en de beleving van kunst zo toegankelijk en laagdrempelig mogelijk maken en houden voor een zo breed mogelijke groep van kunstenaars, kunst ontdekkers en kunstliefhebbers. Kobalt & Co is sinds december 2022 gevestigd in een prachtig mooi pand in het levendige Zwaanshals Kwartier in Rotterdam-Noord.Kobalt & Co is een initiatief van Stichting Schoonoord Studio’s, die zich inzet voor het stimuleren van kunst en cultuur op alle mogelijke manieren. 

 

Over Melody:

Het seizoen van de festivals en buitenconcerten zit er weer aan te komen in Rotterdam! En te veel om op te noemen. Eind juni strijkt het geliefde Bluegrass Festival weer neer op het Rotterdamse Noordplein en in juli komt het North Sea Jazz Festival naar Ahoy en vindt het fringe festival North Sea Around Town plaats op talloze plekken in de stad. Je kunt wel zeggen dat Rotterdam bruist van de muziek in deze periode! Daar willen we dit jaar graag op inspelen met onze thema expositie: ''Melody: Music Inspired Art''.

 

Muziek is een grote inspiratie voor veel beeldend kunstenaars. Tijdens het maakproces wordt er geluisterd naar muziek, muziek dient als basis voor thema’s binnen hun werk en veel beeldend kunstenaars zijn ook vaak uitvoerend (amateur of beroeps) muzikant. Ook is er een lange en rijke geschiedenis van het afbeelden van muzikanten binnen de portretschilderkunst en -fotografie. Fotografie van live concerten is door de jaren uitgegroeid tot een (kunst) discipline op zichzelf. 

 

Kobalt & Co richt weer een mooie expositie in met kunstwerken die geïnspireerd zijn door of anderszins inhoudelijke raakvlakken hebben met muziek in de breedste zin van het woord. En jij kunt daar deel van uitmaken!

Wij houden van transparantie, dus daarom meteen deze informatie: 

 

Aanmelden voor deze Open Call is kosteloos. Zodra je definitief bent toegelaten tot de expositie, betaal je wel deelnamekosten aan ons. Deze deelnamekosten betaal je vooraf, je deelname is pas 100% definitief nadat jouw betaling bij ons binnen is. Snelle beslissers krijgen een flinke korting op de deelnamekosten!

 

Goed om te weten: Kobalt & Co rekent GEEN commissie over verkoop. Opbrengsten uit verkoop gaan dus 100% naar jou!

 

Interesse? Bereid om te investeren in een mooie kans om met jouw kunstwerken deel uit te maken van een mooie groepsexpositie bij Kobalt & Co? Maak jij kunstwerken die aansluiten bij het thema: ‘’Melody: Music Inspired Art’’?

 

Lees dan snel verder voor de deelnamevoorwaarden: 

 

- Je bent een kunstenaar woonachtig en/of werkzaam in Nederland en je hebt werk dat past bij onze groepsexpositie met als uitgangspunt het thema: Melody: Music Inspired Art!

- Je kunt meedoen met 2D en 3D werken, maar ook installaties behoren tot de mogelijkheden. In alle gevallen is sprake van maatwerk.

- Je levert je werk aan conform onze aanleverspecificaties. Meer daarover bij: ‘’Brengen en inhangen van je werk’’. 

- Deze Open Call omvat elk genre, elke techniek en media: tekeningen, schilderijen, aquarellen, schetsen, foto’s, grafisch, prints, mixed media, installaties, etc., mits het aansluit bij het thema. We maken twee uitzonderingen op deze regel: 

- Wij accepteren GEEN werk dat door middel van en/of met behulp van AI (Artificial Intelligence) tot stand gekomen is.

- Wij accepteren GEEN NFT’s of andere vormen van crypto art.

- Digitale kunst (kunst vervaardigd door de kunstenaar met digitale technieken/app) accepteren wij wel, mits het kunstwerk aantoonbaar gemaakt is door de kunstenaar zelf en niet d.m.v. AI. Let op: bij twijfel hierover zullen wij de ingezonden afbeelding(en) laten checken op gebruik/toepassing van AI.

Denk bij het thema aan: 

- Artiesten/bands live in concert (foto’s maar ook schilderijen) 

- Kunstwerken met als thema muzikanten en artiesten, muziekinstrumenten, geïnspireerd door bepaalde songs/composities, teksten, etc. 

- 3D werken met muziek als thema

- Thematiek die aansluit bij en/of geïnspireerd op muziek in de breedste zin van het woord.

- Twijfel je of je geschikt werk hebt? Neem dan contact met ons op: info@kobaltenco.nl

Beschikbare ruimte:

- Voor iedere kunstenaar is er circa 2 meter breed tot 2,75 meter hoog beschikbaar voor bijvoorbeeld 1 groot kunstwerk met maximale afmetingen 1,50 m breed en 2 meter hoog OF voor meerdere kleinere kunstwerken. De kleinere werken moeten dan wel gerelateerd zijn aan elkaar. KoCo gaat altijd uit van maatwerk, dus we gaan graag met je in overleg over de invulling van jouw plek.

- Voor 3D objecten is het uitgangspunt: +/- 1m2 aan beschikbare ruimte. Zo is er de mogelijkheid om op een sokkel, eigen installatie en/of in de etalage te exposeren. Ook hier geldt dat we maatwerk willen leveren en er in overleg veel mogelijk is. 

- Voor alle kunstwerken geldt: er is veel mogelijk en we bekijken altijd ter plekke samen met jou de mogelijkheden. 

- Geef het vooral van tevoren aan als wij vanuit Kobalt & Co mee moeten denken, bijvoorbeeld over de installatie/opstelling. We hebben veel ervaring en verschillende mogelijkheden in huis om te spelen met bijvoorbeeld lichtinval/belichting. 

- Graag zien wij dat kunstenaars zowel de opening en afsluiting van de expositie in persoon bijwonen. Ook is je aanwezigheid gewenst (maar niet verplicht) tijdens de Meet the Maker bijeenkomst en tijdens het 1e Landelijk Atelierweekend dat in deze expositieperiode valt.  Twijfel je over je beschikbaarheid gedurende de expositie periode, maar wil je wel graag meedoen: geef dat dan aan bij je aanmelding. 

- Kobalt & Co bepaalt en is eindverantwoordelijk voor de uiteindelijke selectie van deelnemers en kunstwerken op basis van alle aanmeldingen. Over de definitieve selectie van exposanten kan niet worden gecorrespondeerd. 

- Kobalt & Co bepaalt en is eindverantwoordelijk voor de uiteindelijke samenstelling en inrichting van de expositie. Dat doen wij met grote zorgvuldigheid en met respect voor jouw werk(en). Wij streven altijd naar een mooie expositie van hoge kwaliteit en dito uitstraling, waarbinnen alle tentoongestelde werken maximaal tot hun recht komen binnen het thema.

Aanleveren en inhangen van je werk: 

- Aanleveren gebeurt op de door ons aangegeven data en tijden. Daarbuiten uitsluitend op afspraak. Heb je extra ondersteuning nodig of zijn er bepaalde zaken waar wij extra rekening mee moeten houden: meld het ons tijdig, dan kunnen we samen met jou kijken naar wat nodig en mogelijk is.

- Je levert je werk ophang klaar/sta klaar/presentatie klaar aan: 

- Bij 2D werken: Je kunstwerken zijn te bevestigen aan ons schilderijrails systeem d.m.v. een ophangsysteem met staaldraad en/of haak bevestigd aan de buitenkant.  

- Bij 3D werken: We hebben verschillende mogelijkheden en gaan met je in overleg hoe je werk het meest tot zijn recht komt. 

 

Brengen van werken en ophangen/in hangen: 

Brengen van je kunstwerken: maandag 27 mei 10.00-16.00u

Op deze dag worden de kunstwerken zo veel mogelijk verzameld door ons team. Ons team kijkt dan meteen naar de indeling van de expositie. Bij risicovol werk kan het zijn dat we je vragen op een andere dag mee te helpen met ophangen en/of bevestigen van je eigen werk. Denk aan bijvoorbeeld glaswerk of ander delicaat werk dat aan een muur bevestigd moet worden.

Inrichten van de expositie: dinsdag 28, woensdag 29 en donderdag 30 mei.

Inrichten gebeurt door het team van Kobalt & Co, tenzij nadrukkelijk anders afgesproken.

Jouw investering: 

Je betaalt een bedrag aan deelnamekosten aan Stichting Schoonoord Studio’s, waaronder Kobalt & Co valt. Je deelname is pas definitief zodra jij deze vergoeding aan ons betaald hebt. Dit bedrag is vrijgesteld van BTW wegens de KOR (kleine ondernemersregeling). 


De reguliere deelnamekosten bedragen € 375,- per persoon, MAAR: 

 

Snelle beslissers/Early Birds krijgen van ons een FLINKE BONUSKORTING t.w.v maar liefst € 150,-!

 

Bij aanmelding VOOR 22 april a.s. betaal jij namelijk geen € 375,- maar € 225,- p.p. 

 

Dat komt neer op € 37,50 per week voor een mooi ingerichte, professionele expositie met alles erop en eraan: organisatie en inrichting, online en offline promotie, hosting vanuit Kobalt & Co op  woensdag t/m zaterdag, plus extra openstellingen tijdens een Meet the Maker avond en natuurlijk altijd zeer goed bezochte Landelijk Atelierweekend. 

 

Ben jij zo’n snelle beslisser? Reageer dan snel en meld je aan voor 22 april a.s., dan bespaar jij dus een bedrag van € 150,- 

Deze Early Bird Korting gemist? Niet getreurd, we hebben nog een mooie aanbieding voor jou!

 

Wie zich aanmeldt in de periode van 22 april tot 1 mei betaalt € 275,- p.p. en krijgt dus nog steeds een korting van € 100,-. 


Meld je je aan in de periode van 1 mei tot 7 mei? Dan betaal je het reguliere bedrag van € 375,-. 

Na 7 mei is aanmelden niet meer mogelijk. 

 

In alle gevallen geldt: 

- Je betaalt pas deelnamekosten als je aanmelding geaccepteerd is.

- Je deelname is pas definitief als jouw betaling bij ons op de rekening staat.

 

Wat biedt Kobalt & Co jou daarvoor? 

 

- Organisatie en inrichting van de hele expositie inclusief installatie/demontage van jouw werk(en), tenzij vooraf anders afgesproken (en bevestigd via mail). 

- Vaste openingstijden voor publiek + ontvangst tijdens de gehele expositieperiode: woensdag t/m zaterdag van 12:00 -17:00. Wij zorgen dat er dan minimaal één persoon aanwezig is en zorgen voor een welkome ontvangst van bezoekers.

- Organisatie van een sfeervolle en feestelijke opening met borrel en hapjes. Wij verzoeken alle kunstenaars om hierbij aanwezig te zijn.

- Organisatie van een informele afsluiter op de laatste dag van de expositie.

- Organisatie van een speciale Hi!, Wine! Meet the Maker Avond op 12 juni van 19.30 tot 21.30u

- Extra en langere openstelling + promotie rondom het Landelijk Atelierweekend dat gedurende deze expositie plaatsvindt op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 juni inclusief alle promotie daaromheen. 

- We vragen kunstenaars of zij, voor zover mogelijk, deze data persoonlijk kunnen en willen zijn. 

- Communicatie en promotie rondom/van de expositie en speciale dagen d.m.v. o.a. persbericht, mailings, uitnodigen van ons eigen netwerk en onze social media: Facebook en Instagram.

- Elke kunstenaar ontvangt 50 exemplaren van de flyer en 1 exemplaar van de A3 poster.

-  Elke kunstenaar krijgt een digitale versie van de flyer en de poster plus een aantal beelden voor gebruik op social media.

- Vermelding van de expositie op onze website www.kobaltenco.nl

- Persoonlijk prijsadvies en verkoopondersteuning, indien gewenst/nodig.

- Jouw kunstenaars info (over jou en jouw werk) bij het geëxposeerde werk/werken. Dit kunnen

 bijvoorbeeld foamboards zijn of iets anders. Je levert deze tekst zelf aan ons aan 

via het door ons gehanteerde format (alle info hierover krijg je van ons na de bevestiging van 

jouw aanmelding). Bij onvolledige informatie worden extra administratiekosten in rekening 

gebracht.

- Jouw uitgebreide bio in de expositie mappen (met alle info over de kunstenaars en expositie 

bij elkaar). Ook deze tekst lever je zelf aan via het door ons gehanteerde format (info hierover 

krijg je na de bevestiging van jouw aanmelding)

 

Bij eventuele verkopen:

 

- Kobalt & Co rekent geen commissie op de verkoop van werken. Wat je verkoopt is dus 100% 

voor jou.

- Bij verkoop regelt de kunstenaar zelf de afhandeling hiervan. Wij brengen jou in contact met 

de (potentiële) koper. 

-  Bij verkoop van jouw werk gedurende de expositie, blijft jouw werk hangen tot en met de 

finissage.

 

Duur en belangrijke data nog even op een rijtje: 

 

Melody: Music Inspired Art! loopt van 31 mei tot en met 7 juli 2024.

Brengen van de werken: Maandag 27 mei 10.00-16.00u:  

Inrichten van de expositie: dinsdag 28, woensdag 29 en donderdag 30 mei (hier hoef jij dus niet bij aanwezig te zijn, tenzij uitdrukkelijk afgesproken met ons)

 

De opening  is op vrijdag 31 mei 2024 17:00-19:00 

De finissage/ sluiting is op zondag 7 juli 14:00-17:00

 

Reguliere openingstijden tijdens de expositie periode: 

Woensdag t/m zaterdag van 12.00 tot 17.00u

 

Speciale Gelegenheden en Openingstijden: 

Meet the Maker: Hi! Wine! avond openstelling:

Woensdag 12 juni  van 19:30 tot 21:30 

 

Landelijk Atelierweekend: 

Vrijdag 21 en Zaterdag 22 juli: 12.00 tot 19.00  

Zondag 23 juni: 14.00 tot 19.00u 

 

AANMELDEN: 

 

AANMELDINGEN worden UITSLUITEND geaccepteerd door een e-mail te sturen naar info@kobaltenco.nl.

 

Stuur je gegevens: (lees dit s.v.p. zorgvuldig!)

1) Bio, CV, Plaats, links naar sociale netwerken + een korte inhoudelijke motivatie tekst.

2) Stuur 1 - 3 foto's van het kunstwerk/de kunstwerken die je wil tonen en onderteken als volgt elk in de bestandsnaam:

Titel Formaat materiaalkosten.jpg

Bijvoorbeeld: Titel 70x50 cm olieverf op doek 700 EURO.jpg

3) Stuur foto’s UITSLUITEND als JPG losse JPG bestanden van niet groter dan 1MB per stuk. 

4) Betaling van het inschrijfgeld is verschuldigd zodra de aanvraag is goedgekeurd. Wacht niet te lang met betalen, het aantal plaatsen/muren is beperkt! 

Je ontvangt daarvoor van ons een e- mail met de betalingsgegevens.

5) Jouw deelname is definitief na het ontvangen van het verschuldigde bedrag.

 

Ben je nog niet bekend met ons? Nodigen we graag uit om eens kennis te komen maken!

Je bent van harte welkom, maak een afspraak via info@kobaltenco.nl of 06-26060980

 

Volg ons op social media voor impressies van onze huidige en eerdere exposities en events: 

Instagram en Facebook

 

Kobalt & Co

Zaagmolendrift nr 35

3036 JX

Rotterdam

www.kobaltenco.nl

 

 

 

 

 

bottom of page