top of page

Pakje Kunst Rotterdam | Pakje Kunst ®

Pakje Kunst Rotterdam: de Rotterdamse ''afdeling'' van het sympathieke, laagdrempelige betaalbare kunstproject Pakje Kunst. Kobalt & Co is sinds december 2022 de thuisbasis voor Pakje Kunst Rotterdam.

Over Pakje Kunst 

Pakje Kunst® is een initiatief dat lokale kunstenaars op een laagdrempelige manier onder de aandacht brengt in de eigen regio. Zo krijgt de (potentiele) kunstkoper toegang tot het kunstaanbod in de regio.

 

Een Pakje Kunst bevat één kunstwerkje ter grootte van een pakje sigaretten. In plaats van dat pakje sigaretten trek je dus een Pakje Kunst. Deze Pakjes Kunst trek je uit oude mechanische sigarettenautomaten voor slechts € 4.- per stuk. Deelnemende kunstenaars ontvangen hiervan €3. In Pakje Kunst kan je iedere kunstvorm tegenkomen: miniatuur schilderijen, tekeningen, prints en ook kleine objecten en sculpturen. De kunstenaar is daarin geheel vrij. De enige voorwaarde is dat het kunstwerkje in een Pakje Kunst past!

 

Een Pakje Kunst biedt, ondanks de lage prijs, een volwaardig autonoom kunstwerk dat een goede afspiegeling is van het werk van de maker. Een Pakje Kunst is als het ware een extra visitekaartje van de kunstenaar.

 

Pakje Kunst is een initiatief van Ro-Nalt Schrauwen, beeldend kunstenaar uit Tilburg. In december 2016 werden de eerste drie automaten in Tilburg in gebruik genomen. Ondertussen is dit aantal gegroeid naar 55 automaten verspreid over 33 steden in Nederland en doen er landelijk meer dan 1000 kunstenaars mee!

Pakje Kunst Rotterdam

Sinds 2018 is er dus ook Pakje Kunst Rotterdam. Begin 2019 nam kunstenaar Diana van Wijk het regiobeheerder over van Kunstuitleen Rotterdam. Zo stond de Pakje Kunst automaat eerst bij haar pop up initiatief In De Maak Zaak (Hillegersberg) en daarna in Diana’s atelier bij de Schoonoord Studio's. Daar vierde Pakje Kunst Rotterdam het vijf jarig bestaan met de expositie Pakje Kunst Pakt Uit, waaraan over de 20 Rotterdamse Pakje Kunstenaars mee deden. Sinds 11 december 2022 is het hoofdkwartier van Pakje Kunst Rotterdam gevestigd bij Kobalt & Co!

Er zijn momenteel twee Pakje Kunst automaten in Rotterdam:

- Boekhandel Donner, kunstafdeling (sinds april 2021)

- Kobalt & Co, Zaagmolendrift 35 Rotterdam-Noord 

Er zitten momenteel 60 lokale kunstenaars in de automaat van Pakje Kunst Rotterdam en er komen regelmatig nieuwe bij.  Er worden maandelijks rond de 100 pakjes per maand verkocht. Mee doen? Neem dan contact met op met Diana van Wijk, regiobeheerder Pakje Kunst Rotterdam via email

  • Instagram
  • Facebook
bottom of page