top of page

wo 17 jan

|

Rotterdam

Creatieve Schrijfworkshop door Hannie van Keulen

Een leuke en leerzame workshop creatief schrijven door Hannie van Keulen aan de hand van onze onze expositie 'LUX: van Donker naar Licht'

Creatieve Schrijfworkshop door Hannie van Keulen
Creatieve Schrijfworkshop door Hannie van Keulen

Tijd en locatie

17 jan 2024 14:00 – 16:00

Rotterdam, Zaagmolendrift 35, 3036 JX Rotterdam, Nederland

Over het evenement

Workshop Creatief Schrijven o.l.v. Hannie van Keulen

Wanneer: 17 januari Tijd: 14.00-16.00u Kosten: € 7,50 p.p. Opgeven: info@kobaltenco.nl

Een  creatieve schrijfworkshop aan de hand van onze expositie LUX,  onder  begeleiding van Hannie van Keulen. Het thema is Licht en Donker, heel  toepasselijk in deze tijd van een net begonnen nieuw jaar, waarin het  licht weerkeert na de donkere dagen van december. Maar ook als we kijken  naar wat er in de wereld gaande is, zoveel donker en hoe zoeken we naar  het licht.

Wanneer  je gaat schrijven over een onderwerp of thema, zul je merken dat het je  altijd brengt naar je eigen leven van dit moment of naar herinneringen  en associaties, daarom is het dagboekschrijven.Je reflecteert al  schrijvend op je leven, je ervaringen, je herinneringen, je plannen, je  dromen. Tenslotte is het ook creatief schrijven, omdat er diverse  schrijfvormen gebruikt worden.

Het  schrijven is begrensd, bij elke oefening geeft Hannie aan, hoelang er  geschreven wordt, dat kan variëren van een paar minuten of enkele regels  tot een sprintje van 10 minuten. Je leert diverse schrijfvormen toe te  passen. We kijken naar de Kunst en schrijven over waar het je aan doet  denken, wat het met je doet, hoe het je raakt. Alles aan de hand van  creatieve schrijfoefeningen die Hannie jou aanreikt.

Creatief/reflectief dagboek schrijven, wat is dat? Hannie vertelt zelf: 

‘’Sinds  enkele jaren houd ik mij intensief en met veel plezier bezig met  creatief/reflectief dagboekschrijven. Ik ben gecertificeerd trainer van  de cursus “Luisteren naar je Pen”, ontwikkeld door Christine de Vries,  Shodo.nl.

Thuis  geef ik elke maand schrijverijen aan de keukentafel, met wisselende  groepjes deelnemers, waarbij we met elkaar schrijven over diverse  thema’s. We delen het plezier van schrijven. En laten ons al luisterend verrassen door onze pen.

Deze  manier van schrijven gaat niet om mooi en foutloos schrijven. Het gaat  niet om een boek schrijven of een mooi artikel. Het gaat om het  schrijven vanuit je hart, je openstellen voor wat je bezig houdt op  dit moment, zonder dat je precies weet wat er uit je pen gaat komen,  begin je met schrijven naar aanleiding van een eenvoudige oefening die  ik je aanreik. Het is luisteren naar je pen, die weer luistert naar  wat er in jou leeft en gezien wil worden. Het levert steeds weer  verrassende inzichten en gesprekken op.’’  - Hannie van Keulen

Deel dit evenement

bottom of page